Schrijf je nu in voor het nieuwe seizoen Theaterlessen 2022-2023 !

Anima Vinctum doceert theater in tekst en beweging voor beginners en ervaren spelers – het anders leren zien, voelen en bewust maken door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama.

Wij hanteren een intensieve werkmethodiek die er toebrengt dat je ‘alles’ uit jezelf kan halen. Het ‘worden’ niet ‘spelen’. Deze methodiek bestaat uit drie onderdelen die tot één geheel dienen te versmelten, de drie-eenheid van acteren: spraak, lichaam en mimiek.

Spraak: Tekstinterpretatie, stemvorming en monoloogleer
Lichaam: Bewegingsleer en lichamelijke transformatie
Mimiek: Gelaatstaal, beheersing en expressie

Hoe het lichaam bewust maken, beheersen en aanwenden om gestalte te geven aan een personage? Hoe van daaruit werken aan de transformatie van ‘de speler’ naar de heelwording van ‘het personage’?
Deze methodiek steunt op tekst- en bewegingsleer, improvisatietechnieken en de identificatie met repertoireteksten. We volgen een aantal elementen van Laban (ruimte en lichaam), method-acting dmv impro- en (eigen) teksten en commedia dell’arte. Ook maken we gebruik van psychologische oefeningen ter ondersteuning van zelfbewustwording en zelfverwerkelijking. Hier ligt de nadruk op de confrontatie met je innerlijke zelf en hoe deze kracht aan zelfkennis te gebruiken op de scène.

De verworven kennis en ervaring die tijdens het lesjaar wordt opgedaan zal verder uitgewerkt worden naar de echte praktijk – dit door samen met de cursisten en docenten een theatervoorstelling te creëren die als eindopdracht van het lesjaar aan het publiek (familie en vrienden van de cursisten) wordt opgevoerd.

De theaterlessen staan onder leiding van Jacques De Bock, een ervaren pedagogisch gevormd theatermaker met ruim 30 jaar ervaring als regisseur en acteur.

LEERMETHODEN
• Tekstinterpretatie, stemvorming en monoloogleer
• Gelaat- en lichamelijke transformatie, beheersing en expressie
• Bewegingsleer, psychotraining en improvisatietechnieken
• De verworven kennis en ervaring uitwerken naar een theaterproductie

Dit verrijkend parcours omvat een intensieve reeks en een eindproductie met 2 voorstellingen.

theatercursussen anima vinctum theaterlessen flyer voorkant

 

START LESSEN
De eerste les vangt aan op maandag 5 september 2022 van 19u00 tot 21u30.
De lessen lopen door, elke maandagavond van 19u00 tot 21u30 (exclusief feestdagen, kerst- en paasvakantie) en eindigen op maandag 22 mei 2023. Voor de eindopdracht zijn er twee voorstellingen die worden opgevoerd eind mei 2023.

LOCATIE
FAMEUS | Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen.

VOORWAARDEN
De Nederlandse taal beheersen
Voor alle leeftijden vanaf 16 jaar

BENODIGDHEDEN
Losse kledij (sportkledij etc.)
Notitieboekje en schrijfpen

LESBETALING
Per lesjaar: €725 (inclusief verzekering Opendoek)

SCHRIJF JE HIER IN

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *