Nieuwe theaterproductie PERSONA vanaf 24, 25 & 27 maart !

Beste toneelliefhebber en theaterkenner,

Anima Vinctum nodigt u uit op de voorstelling van zijn nieuwe productie PERSONA – intelligent, herkenbaar, psychologisch. Een ‘made from scratch’ productie die het thema van de ‘identiteit en individualiteit’ verbeeldt en analyseert in zijn alomvattende context. Vanaf 24, 25 & 27 maart ’22 te beleven in Theater Het Klokhuis Antwerpen. Met o.a. Chris Rosiers en Jacques De Bock.

De persona is een functiecomplex, dat om redenen van aanpassing of voor noodzakelijk gemak tot stand is gekomen, maar niet identiek is met de individualiteit. Zij heeft uitsluitend op de verhouding tot de objecten, tot de buitenwereld betrekking. De persona is een compromis tussen individu en gemeenschap over hoe men zich voor zal doen. Dus een compromis tussen de eisen van de omgeving en de structurele innerlijke bepaaldheid van het individu. Hier volgen we het individu; de persona en zijn alter-ego, verborgen tegenhanger, donkere wederhelft; de schaduw.

“Iedereen wordt gevolgd door een schaduw, maar hoe minder deze in het bewuste leven van het individu is belichaamd, des te zwarter en donkerder is zij.” – C. G. Jung

Persona en schaduw staan steeds in conflict met elkaar en proberen beiden hun eigenschappen en belangen te beschermen. De schaduw tracht haar levensdrang en oerdriften na te leven terwijl de persona deze koste wat het kost probeert te onderdrukken opdat ze trouw kan blijven aan het wensbeeld, hetzij het buitenwereld-ideaal, dat men zichzelf heeft opgelegd. To be? Or not to be?

Het project vertrekt van een zelfgeschreven stuk door Dave Wiggers, geïnspireerd op Jung’s archetypen ‘persona’ en ‘schaduw’, zoals die binnen de Jungiaanse psychoanalyse of analytische psychologie werd ontwikkeld. Filosofische teksten, metaforische beeldtaal en fysieke expressievormen zijn een vaste waarde in dit stuk. Een ‘made from scratch’ productie die het thema van de ‘identiteit en individualiteit’ verbeeldt en analyseert in zijn alomvattende context.


Spelers: Chris Rosiers, Jacques De Bock, Hanneke van de Kerkhof, Leïla Boukhélif, Jan Van Dessel

Regie: Dave Wiggers & Jacques De Bock
Scenario: Dave Wiggers
Choreografie: Jacques De Bock & Leïla Boukhélif
Scenografie: Hanneke van de Kerkhof
Licht & Geluid: Antoon Raes

De voorstellingen van PERSONA hebben plaats op 24, 25 & 27 maart 2022 in Theater Het Klokhuis | Parochiaanstraat 4 – 4A 2000 Antwerpen.

KLIK HIER VOOR ONLINE TICKETS

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *