INFO OVER DE LESSEN

Anima Vinctum doceert theater in tekst en beweging voor beginners en ervaren spelers – het anders leren zien, voelen en bewust maken door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama.

Wij hanteren een intensieve werkmethodiek die er toebrengt dat je ‘alles’ uit jezelf kan halen. Het ‘worden’ niet ‘spelen’. Deze methodiek bestaat uit drie onderdelen die tot één geheel dienen te versmelten, de drie-eenheid van acteren: spraak, lichaam en mimiek.

Spraak: Tekstinterpretatie, stemvorming en monoloogleer
Lichaam: Bewegingsleer en lichamelijke transformatie
Mimiek: Gelaatstaal, beheersing en expressie

Hoe het lichaam bewust maken, beheersen en aanwenden om gestalte te geven aan een personage? Hoe van daaruit werken aan de transformatie van ‘de speler’ naar de heelwording van ‘het personage’?
Deze methodiek steunt op tekst- en bewegingsleer, improvisatietechnieken en de identificatie met repertoireteksten. We volgen een aantal elementen van Laban (ruimte en lichaam), method-acting dmv impro- en (eigen) teksten en commedia dell’arte. Ook maken we gebruik van psychologische oefeningen ter ondersteuning van zelfbewustwording en zelfverwerkelijking. Hier ligt de nadruk op de confrontatie met je innerlijke zelf en hoe deze kracht aan zelfkennis te gebruiken op de scène.

De verworven kennis en ervaring die tijdens het lesjaar wordt opgedaan zal verder uitgewerkt worden naar de echte praktijk – dit door samen met de cursisten en docenten een theatervoorstelling te creëren die als eindopdracht van het lesjaar aan het publiek (familie en vrienden van de cursisten) wordt opgevoerd.

De theaterlessen staan onder leiding van Jacques De Bock, een ervaren pedagogisch gevormd theatermaker met ruim 30 jaar ervaring als regisseur en acteur. Hij wordt bijgestaan door danseres en choreografe Laetitia Van Haverbeke, onderlegt in bewegingstheater en lichaamsexpressie.

DOCENTEN
Jacques De Bock
Laetitia Van Haverbeke

LEERMETHODEN
• Tekstinterpretatie, stemvorming en monoloogleer
• Gelaat- en lichamelijke transformatie, beheersing en expressie
• Bewegingsleer, psychotraining en improvisatietechnieken
• De verworven kennis en ervaring uitwerken naar een theaterproductie

PRAKTISCHE INFO

START LESSEN
De eerste les vangt aan op maandag 6 september 2021 van 18u30 tot 22u00.
De lessen lopen door, 2 maal per week ‘s avonds, op maandag en donderdag telkens van 18u30 tot 22u00 (exclusief feestdagen, kerst- en paasvakantie) en eindigen op zondag 29 mei 2022. Je kan kiezen om deel uit te maken van de groep op maandag of de groep op donderdag. Mis je een les op maandag dan kan je deze les inhalen met de groep op donderdag. Voor de eindopdracht zijn er twee voorstellingen die worden opgevoerd op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2022.

Dit verrijkend parcours omvat een intensieve reeks van 66 lessen per jaar, verspreid over 2 lesavonden per week en een eindproductie met 2 voorstellingen.

LOCATIE
FAMEUS | Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen.

VOORWAARDEN
De Nederlandse taal beheersen
Voor alle leeftijden vanaf 16 jaar

BENODIGDHEDEN
Losse kledij (sportkledij etc.)
Notitieboekje en schrijfpen

 • LESGELD PER TRIMESTER + VERZEKERING
  € 250,00
  Aanbetaling inschrijving: € 250 (het resterende lesgeld van € 500 dient per deel van € 250 afbetaald te worden op 6/12/21 en 7/03/22).
 • LESGELD PER JAAR + VERZEKERING
  €725,00
  Aanbetaling inschrijving: € 250 (het resterende lesgeld van € 475 dient ten laatste op 30/09/21 betaald te zijn).
 • De verzekering loopt bij Opendoek vzw, € 6,00 -25 jaar en € 12,00 +25 jaar en is geldig van september ’21 t.e.m. augustus ’22.
 • Na je online inschrijving ontvang je een mail met onze gegevens om het bedrag van 250 euro over te schrijven als aanbetaling op de inschrijving. Dit bedrag is een voorschot op het lesgeld en wordt betaald voor de aanvang van de eerste lesdag op 6 september ’21. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling.
Jacques De Bock

Jacques De Bock

spraak- en lichaamstaal

Tekstinterpretatie en monoloogleer.

Toneelspelen is niet spelen maar worden. We proberen in de lessen aan de hand van eigen ervaringen en analyse een rol op te bouwen en vorm te geven.

INSCHRIJVING THEATERLESSEN | 2021-2022

Yahoo e-mailadressen werken niet. Gebruik je Yahoo? Mail je inschrijvingsgegevens naar info@animavinctum.com*

3 + 4 = ?

Het anders leren zien, voelen en bewust worden door middel van lichamelijke beheersing in spel en drama.

anima vinctum favicon