workshop viewpoints fysiek theater anima vinctum

FYSIEK THEATER ❯❯ VIEWPOINTS

In deze Masterclass onderzoek je samen met Michiel Van Opstal de kracht van fysieke improvisatie Viewpoints.

Je lichaam en de ruimte zijn de belangrijkste instrumenten tijdens deze workshop. De Viewpoints zijn in het leven geroepen om tot fysieke improvisatie te komen, maar zijn evengoed een training voor acteurs en dansers. 

Lichaamsbewustzijn staat centraal, maar ook op een intuïtieve manier openstaan voor impulsen van buitenaf. Langzaamaan word je bewust van jouw plaats in de ruimte, van jouw bewegingen in die ruimte en zonder oordeel op de spelvoorstellen van je omgeving in te gaan.

Met Viewpoints ontdek je ongelimiteerde mogelijkheden om te komen tot fysieke improvisatie !

Michiel Van Opstal is een leermeester in lichaamstaal en bewegingskunsten en reikt je de verschillende tools aan om vanuit je lichaam te werken, te ontdekken en te creëren.

Alle ervaringsniveaus zijn welkom ❯❯ zowel beginners als gevorderden !

Als methode voor acteurstraining moedigt Viewpoints acteurs aan om zich minder te concentreren op de psychologie van hun personages en meer op observatie en beweging.

Viewpoints is een op beweging gebaseerde pedagogische en artistieke praktijk die een raamwerk biedt voor het creëren en analyseren van uitvoeringen door ruimtelijke relaties, vorm, tijd, emotie, bewegingsmechanica en de materialiteit van het lichaam van de acteur te onderzoeken. 

Geworteld in de domeinen van de postmoderne theater- en danscompositie, fungeren de Viewpoints als een medium voor het nadenken over en het handelen naar beweging, gebaren en het creatieve gebruik van de ruimte.

Michiel Van Opstal studeerde in 2023 af aan de Toneelacademie van Maastricht als regisseur en theaterdocent.

Naast regisseur is hij ook bezig met schrijven en was hij de stadsdichter van Hoogstraten. Hij vult zijn fascinaties voor theater en literatuur aan met muziek en beweging.

Michiel werkt graag multidisciplinair met muzikale composities (met een sterke voorliefde voor synthesizers) waarin hij tekst en beweging doorvlecht. 

Wanneer je je deelname annuleert 14 dagen vòòr de aanvang van de activiteit, betalen we je inschrijvingsgeld terug, met aftrek van 20 euro administratiekosten.
Let op: deze annulering moet gestaafd worden met een geldig bewijs of een bewijs van overmacht. Annuleringen na deze periode worden niet terugbetaald.

Indien de activiteit niet kan doorgaan omwille van te weinig deelnemers of het wegvallen van de docent (ziekte, overmacht), wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Michiel Van Opstal studeerde in 2023 af aan de Toneelacademie van Maastricht als regisseur en theaterdocent. Hij vult zijn fascinaties voor theater en literatuur aan met muziek en beweging.

Michiel Van Opstal

Docent Fysiek Theater

Michiel Van Opstal studeerde in 2023 af aan de Toneelacademie van Maastricht als regisseur en theaterdocent. Hij vult zijn fascinaties voor theater en literatuur aan met muziek en beweging.

De Veerman | De Ruimte

In de prachtige ruimte van De Veerman worden alle workshops en cursussen van Anima Vinctum georganiseerd. De ruimte kijkt uit op een mooie tuin met natuurlijk lichtinval en zorgt voor een rustgevend karakter.

GERELATEERDE WORKSHOPS ❯❯