ONTDEK ONZE JAAROPLEIDINGEN

THEATER, THEATERCREATIE, THEATER & PRODUCTIE

Anima Vinctum doceert theater in spel, beweging en creatie voor beginners en ervaren spelers.
Anders leren zien, voelen en bewust maken door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama.
Het ‘worden’, niet ‘spelen’, is de essentie en het streven in onze leer. Theater vanuit de ziel.

Heb je de ambitie om te groeien als acteur ?
Het jaartraject omvat hetzelfde leerproces als het halfjaar traject – met het verschil dat hier de werkmethoden grondiger worden uitgediept. Je kan in beide trajecten ook doorstromen naar een 2e lesjaar waarbij de moeilijkheidsgraad toeneemt.

Een jaar lang repeteren, ontdekken en creëren !
Doorloop een professioneel creatieproces van collectief brainstormen tot een volwaardige theatervoorstelling. Dit traject is gericht op performers met enige acteerervaring en die graag hun speelkwaliteiten naar een volgend niveau willen brengen.

Wil je doorstromen naar een 2e en 3e jaar ?
De kennis en ervaring dat je opdoet in de eerste twee lesjaren wordt in het 3e jaar omgezet in de echte praktijk. Zo wordt je betrokken als uitvoerend acteur in onze theaterproducties en wordt de weg naar groei grenzenloos.

DOCENTEN

Jacques De Bock

Dave Wiggers

Anna Tenta

Leïla Boukhélif

Anna Svetlitskaya

Veerle Luts

Michiel Van Opstal

Getuigenissen van onze cursisten over de lessen

Een bende die elkaar niet kennen laten voelen wat de basis is van theater… ze dingen laten doen waarbij ze van zichzelf nooit hadden gedacht dat het in hun zat… vertrouwen geven van hun eigen kunnen… met tekst laten spelen (wat voor mij persoonlijk een moeilijker kwestie is) in een veilige omgeving… groot spelen in de kleinheid van het woord… het podium leren gebruiken maar vooral weten dat tijd je beste vriend is en dat ademen het allerbelangrijkste is.

Trien Bogaerts

Cursist Jaartraject - 1e jaar

Een absolute aanrader!! Worden wie je nooit eerder was maakt je een vollediger mens. En is er iets mooier dan steeds meer en telkens opnieuw vollediger worden? ❤️

Geertje Bleukx

Cursist Jaartraject - 1e jaar

Theater…
Woorden zitten in je hoofd, lesgever Jacques zorgt ervoor dat die woorden zinnen vormen op het podium. 
Hij daagt je uit, laat je dingen doen die je voor onmogelijk had geacht. Met zijn zorgzaam karakter geeft hij je dat kleine duwtje dat je nodig hebt om voluit te gaan…
Iedereen krijgt een tekst op maat, al lijkt het in het begin van de lezing niet altijd zo. 

Met grappige opwarmingen, ontdekken van boeiende theatertypes zorgt de lesgever voor een goede basis om dan aan de slag te gaan met woorden.

Het is niet altijd even evident, het is soms zoeken, het vraagt soms veel…maar wanneer je dan op een punt komt waar alles juist zit, is het zo’n geluksmoment…je medespelers genieten mee, de lesgever is dan apetrots en jijzelf groeit enorm van binnen…

Het is geen theater spelen bij Anima Vinctum, het is theater ademen…

Trien Bogaerts

Cursist Jaartraject - 2e jaar

Gedurende deze lessenreeks zijn er twee woorden waar ik telkens aan dacht ‘tof’ en ‘leerzaam’. De lessenreeks volgt een fijne opbouw en je hebt al snel het gevoel om naar iets toe te werken. Oefeningen bouwen mooi op elkaar verder terwijl je als (en in) groep leert acteren.

Verder zijn de lesgevers super in het aanvoelen van personen en het geven van behulpzame feedback voor ieder. Ernaast is het ook fijn dat je in klassikaal verband de dingen leert bespreken: het gaat zowel over acteren als observeren en bewust zijn.

Met dit verkort traject heb ik naar mijn gevoel het perfecte voorsmaakje van acteren gehad: een uitdaging die ik blij ben te hebben aangegaan. Voor zowel de ervaring, de lesgevers als de fijne groep.

Thomas Verstrepen

Cursist Halfjaar Traject - 1e jaar

Elke week volg ik twee uur les bij Anima Vinctum. Er komen verscheiden speeltechnieken aan bod en de hechte groep die ondertussen ontstaan is maakt dat ik me na elke les weer helemaal opgeladen voel. Heel bevrijdend en een aanrader voor allen die zich op het pad van zelfonderzoek + ontplooiing bevinden.

Donia Shahali

Cursist Halfjaar Traject - 1e jaar

Van onschatbare waarde. Ga je nu voor een theater carriere of… heb je geen toneelpersoonlijkheid… geen probleem…. Een boost aan je emotionele ontwikkeling en expressieve vaardigheid naar communicatie toe… is het absoluut.

Je bent verenigd met gelijkgestemden, die je nooit meer vergeet. Dank je begeleiders en deelnemers, of zeg ik gewoon  kunstzielsvrienden !

Mariëlle Van Oudenhove

Cursist Halfjaar Traject - 1e jaar