ONTDEK ONZE VERSCHILLENDE OPLEIDINGEN

HALFJAAR TRAJECTEN | JAARTRAJECTEN | DRIEJARIG TRAJECT

Anima Vinctum biedt jaar- en halfjaaropleidingen in Drama, Beweging en Creatie aan voor zowel volwassenen als kinderen. Of je nu een beginnende acteur bent die zijn eerste stappen zet in de theaterwereld of een ervaren acteur die zijn vaardigheden wil aanscherpen, bij ons vind je een opleiding dat bij je past.
Schrijf je vandaag nog in en laat je creativiteit opbloeien in een inspirerende omgeving, midden in
het hart van Antwerpen.

Het ‘worden’, niet ‘spelen’, is de essentie en het streven in onze leer. Theater vanuit de ziel.

Wil je leren acteren en je eigen grenzen verleggen ?
In deze theateropleiding wordt ruimte gemaakt om te onderzoeken, te ontdekken en te transformeren als performer en maker in spel, beweging en creatie. De nadruk ligt op zelfbewustmaking en hoe je deze kracht aan zelfkennis op de scène gebruikt.

Hoe communiceren we met ons lijf ? 
De sterke focus in dit traject ligt op het ontwikkelen van een eigen bewegingstaal en je intuïtieve inzichten en improvisatievermogen te vergroten. Je ontwikkelt je eigen ideeën en leert hoe je deze kunt vertalen naar beweging en actie.

Improvisatietheater staat garant voor tonnen spelplezier !
In dit traject verwerven kinderen een heel scala aan vaardigheden zoals creativiteit, inlevingsvermogen, vertrouwen, oprecht luisteren, focussen en nog veel meer kwaliteiten die de creativiteit prikkelen. 

Heb je de ambitie om te groeien als acteur ?
Het jaartraject omvat hetzelfde leerproces als het halfjaar traject – met het verschil dat hier de werkmethoden grondiger worden uitgediept. Je kan in beide trajecten ook doorstromen naar een 2e lesjaar waarbij de moeilijkheidsgraad toeneemt.

Een jaar lang repeteren, ontdekken en creëren.
Doorloop een professioneel creatieproces van collectief brainstormen tot een volwaardige theatervoorstelling. Dit traject is gericht op performers met enige acteerervaring en die graag hun speelkwaliteiten naar een volgend niveau willen brengen.

Wil je doorstromen naar een 2e en 3e jaar ?
De kennis en ervaring dat je opdoet in de eerste twee lesjaren wordt in het 3e jaar omgezet in de echte praktijk. Zo wordt je betrokken als uitvoerend acteur in onze theaterproducties en wordt de weg naar groei grenzenloos.

DOCENTEN

Jacques De Bock

Dave Wiggers

Anna Tenta

Leïla Boukhélif

Anna Svetlitskaya

Veerle Luts

Michiel Van Opstal

Het streefdoel van Anima Vinctum is dat acteurs niet zomaar spelen, maar werkelijk 'worden'.
Dit proces van worden, in plaats van spelen, vormt de kern van onze filosofie en ons onderwijs.
Wij benadrukken het belang van oprecht en waarachtig acteren en helpen acteurs
hun innerlijke potentieel en zelfbewustzijn tot uiting te brengen.

Getuigenissen van onze cursisten over de lessen

Gedurende deze lessenreeks zijn er twee woorden waar ik telkens aan dacht ‘tof’ en ‘leerzaam’. De lessenreeks volgt een fijne opbouw en je hebt al snel het gevoel om naar iets toe te werken. Oefeningen bouwen mooi op elkaar verder terwijl je als (en in) groep leert acteren.

Verder zijn de lesgevers super in het aanvoelen van personen en het geven van behulpzame feedback voor ieder. Ernaast is het ook fijn dat je in klassikaal verband de dingen leert bespreken: het gaat zowel over acteren als observeren en bewust zijn.

Met dit verkort traject heb ik naar mijn gevoel het perfecte voorsmaakje van acteren gehad: een uitdaging die ik blij ben te hebben aangegaan. Voor zowel de ervaring, de lesgevers als de fijne groep.

Thomas Verstrepen

Halfjaar Traject - 1e jaar

Elke week volg ik twee uur les bij Anima Vinctum. Er komen verscheiden speeltechnieken aan bod en de hechte groep die ondertussen ontstaan is maakt dat ik me na elke les weer helemaal opgeladen voel. Heel bevrijdend en een aanrader voor allen die zich op het pad van zelfonderzoek + ontplooiing bevinden.

Donia Shahali

Halfjaar Traject - 1e jaar

Van onschatbare waarde. Ga je nu voor een theater carriere of… heb je geen toneelpersoonlijkheid… geen probleem…. Een boost aan je emotionele ontwikkeling en expressieve vaardigheid naar communicatie toe… is het absoluut.

Je bent verenigd met gelijkgestemden, die je nooit meer vergeet. Dank je begeleiders en deelnemers, of zeg ik gewoon  kunstzielsvrienden !

Mariëlle Van Oudenhove

Halfjaar Traject - 1e jaar

Een halfjaar van spelen, ontdekken, verdiepen, expressie en ervaring. Dankbaar voor de geweldige groep, mijn speelpartner PJ en de kundige begeleiding, wauw!

Brinda Priem

Halfjaar Traject - 1e jaar

Een bende die elkaar niet kennen laten voelen wat de basis is van theater… ze dingen laten doen waarbij ze van zichzelf nooit hadden gedacht dat het in hun zat… vertrouwen geven van hun eigen kunnen… met tekst laten spelen (wat voor mij persoonlijk een moeilijker kwestie is) in een veilige omgeving… groot spelen in de kleinheid van het woord… het podium leren gebruiken maar vooral weten dat tijd je beste vriend is en dat ademen het allerbelangrijkste is.

Trien Bogaerts

Jaartraject - 1e jaar

Een absolute aanrader!! Worden wie je nooit eerder was maakt je een vollediger mens. En is er iets mooier dan steeds meer en telkens opnieuw vollediger worden? ❤️

Geertje Bleukx

Jaartraject - 2e jaar

Theater…
Woorden zitten in je hoofd, lesgever Jacques zorgt ervoor dat die woorden zinnen vormen op het podium. 
Hij daagt je uit, laat je dingen doen die je voor onmogelijk had geacht. Met zijn zorgzaam karakter geeft hij je dat kleine duwtje dat je nodig hebt om voluit te gaan…
Iedereen krijgt een tekst op maat, al lijkt het in het begin van de lezing niet altijd zo. 

Met grappige opwarmingen, ontdekken van boeiende theatertypes zorgt de lesgever voor een goede basis om dan aan de slag te gaan met woorden.

Het is niet altijd even evident, het is soms zoeken, het vraagt soms veel…maar wanneer je dan op een punt komt waar alles juist zit, is het zo’n geluksmoment…je medespelers genieten mee, de lesgever is dan apetrots en jijzelf groeit enorm van binnen…

Het is geen theater spelen bij Anima Vinctum, het is theater ademen…

Trien Bogaerts

Jaartraject - 2e jaar

Ontvang alle updates over onze theatercreaties, opleidingen en workshops via onze nieuwsbrief !