workshopreeks expressie improvisatie antwerpen anna tenta anima vinctum

EXPRESSIE & IMPROVISATIE

Masterclass ❯❯ exclusief met Anna Tenta (NL/ENG).

De krachtige en dynamische improvisatieleer, van de geprezen Zwitserse actrice en voormalig professioneel choreografe/danseres Anna Tenta, biedt je de tools om je sociale vaardigheden te stimuleren, je zelfvertrouwen te boosten en je improvisatiespieren aan te wakkeren !

Met een ruime focus op specifieke thema’s en inspirerende scènes uit film/theater, worden er verschillende acteerstijlen, expressievormen en speelse oefeningen aangereikt om de intuïtieve impulsen van het lichaam te versterken en je creatieve geest te verruimen. Ontdek je kracht en natuurlijke charisma als performer, treedt uit je comfortzone, laat je verassen en overwin je innerlijke blokkades al spelenderwijs. De bijwerkingen zullen voelbaar een opbeurende invloed hebben op je dagelijkse leven.

Bevrijd de sluimerende acteur in jezelf en duik in de energierijke ervaring van improvisatie waar je echt ‘aanwezig’ bent en jezelf laat zien in een ondersteunende en vertrouwde omgeving.

Alle ervaringsniveaus zijn welkom ❯ wel redelijk pittig en uitdagend voor spelers zonder enige acteerervaring.

In deze 3-delige workshopreeks gaan we hoofd (ratio) en lichaam (emotie) in verbinding brengen waardoor we deze tegenpolen bewust als één werktuig kunnen gebruiken in het spelgebeuren.

Hoe geef je uitdrukking vanuit je lichaam en niet alleen vanuit je gelaat ?

Anna Tenta legt hier de focus op het bewustmaken van je eigen lichaamstaal en hoe te reguleren naar een betere balans tussen hoofd en lichaam. Het doel is te leren voelen wat je doet in plaats van zuiver met je hoofd uitbeelding te geven aan dat wat je wil vertellen en overbrengen aan de toeschouwer. Verschillende improvisatie- en expressie oefeningen komen aan bod.

3-DELIGE REEKS:

  • ZATERDAG 25 NOVEMBER ’23 | 14:00-17:00 | DE VEERMAN
  • ZATERDAG 2 DECEMBER ’23 | 14:00-17:00 | DE VEERMAN
  • ZATERDAG 6 JANUARI ’24 | 14:00-17:00 | DE VEERMAN

Anna Tenta is een vrolijke, hartelijke en energieke lerares die het potentieel in haar leerlingen wil versterken.

Ze begeleidt haar leerlingen bij het ontrafelen van de acteur en de performer die al in hen aanwezig is.
Haar diverse professionele achtergrond maakt een brede en speelse aanpak mogelijk.

Anna is een Zwitsers/Oostenrijkse actrice en voormalig danseres die opgroeide in Frankrijk en Zwitserland. Ze studeerde in Salzburg bij Mozarteum & SEAD, en werkte daarna 11 jaar internationaal als danser en choreograaf. In 2009 ontving ze in Zürich een onderscheiding voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van dans en performance.

Na de geboorte van haar zoon Johnny (14) stapte ze over naar acteren en ging ze naar de VS om verder te studeren en zich te verdiepen in haar kennis.
Sindsdien werkt ze regelmatig voor film en televisie over heel Europa en maakt ze deel uit van de cast van de Golden Globe genomineerde Belgische film “le tout nouveau testament”.

Anna heeft sindsdien verschillende rollen vertolkt in televisieseries: De Oekraïense “Valentina” in de Vlaamse TV-serie “De Zonen van Van As” en vertolkte ze de hoofdrol in het tweede seizoen van de BBC-dramaserie “Our Girl”.

Verder werkte Anna in het Duitstalige gebied in films als “Tatort” en andere tv-films en een selectie speelfilms zoals “Der Unschuldige” van Simon Jaquemet, “Jagdzeit” van Sabine Boss en “Der Wächter” van Albin Wildner.

Ook speelde ze in de Italiaanse film “Freaks Out”, en onlangs werkt ze samen met de “Riahi-broers” in Oostenrijk aan “Dunkle Wasser”.
Dit jaar filmde ze “Lo queda de ti” van Gala Gracia in Spanje en “They walk without a sound…” door Tobias Madison in Zwitserland.

Naast dit alles houdt Anna enorm veel van lesgeven en geeft ze sinds 2017 acteerlessen bij SEAD, en is ze daarnaast ook actief als gastdocent bij verschillende universitaire instellingen.

Je vindt meer info over Anna op haar website: https://www.annatenta.com

Wanneer je je deelname annuleert 7 dagen vòòr de aanvang van de activiteit, betalen we je inschrijvingsgeld terug, met aftrek van 20 euro administratiekosten.
Let op: deze annulering moet gestaafd worden met een geldig bewijs of een bewijs van overmacht. Annuleringen na deze periode worden niet terugbetaald.

Indien de activiteit niet kan doorgaan omwille van te weinig deelnemers of het wegvallen van de docent (ziekte, overmacht), wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Anna Tenta is een meertalige Oostenrijks/Zwitserse actrice en voormalig professioneel danseres. Tegenwoordig werkt ze als actrice voor film- en tv-producties in heel Europa. Ze houdt van lesgeven en is gastdocent acteren bij Anima Vinctum, SEAD en bij andere universitaire instellingen.

Anna Tenta

Docent Improvisatietheater

Anna Tenta is een meertalige Oostenrijks/Zwitserse actrice en voormalig professioneel danseres. Tegenwoordig werkt ze als actrice voor film- en tv-producties in heel Europa. Ze houdt van lesgeven en is gastdocent acteren bij Anima Vinctum, SEAD en bij andere universitaire instellingen.

De Veerman | De Ruimte

In de prachtige ruimte van De Veerman worden alle workshops van Anima Vinctum georganiseerd. De ruimte kijkt uit op een mooie tuin en zorgt voor een rustgevend karakter en een natuurlijke lichtinval.

GERELATEERDE WORKSHOPS ❯❯