CLOSED WORLD | THEATERVOORSTELLING

FAMEUS ZAAL ZIRKUS | APRIL 2016

CLOSED WORLD

Een wereld in jouw wereld die steeds kleiner wordt

CLOSED WORLD werpt een zeer alomvattend actueel onderwerp aan het licht. Een thematiek over geslotenheid en onderdrukking door prikkels van buitenaf die een zeer sterke invloed uitoefenen op onze eigenwaarde; “het IK”. Als kind ben je een wereld die oneindig groot is met talloze mogelijkheden. Naarmate je ouder wordt is die wereld niet meer zo groot, hij wordt steeds kleiner en kleiner… In deze filosofie willen wij een paradox creëren die in een opeenvolging van korte thema’s steeds een confronterende en symbolische boodschap suggereert. Er komen diverse kunstvormen aan bod; er wordt verteld, gedicht, gedanst, uitgebeeld en muziek bespeeld…

CLOSED WORLD is een studie over de menselijkheid en haar sterk beïnvloedbare wereld. Een ‘inner view’ die in de vorm van thematiek, mono- en dialogen suggestief tot uiting komen. Korte contrastrijke thema’s die elkaar afwisselen in expressie, beweging en spraak.

Deze theatervoorstelling omvat alles wat Anima Vinctum representeert. Het beloofd een zeer hartverscheurend, diep menselijk- artistiek project te worden die ingevuld wordt met veel ervaringskennis en ziel. Laat je volledig meevoeren in deze emotionele trip.

Een gesloten wereld, een gesloten bestaan

Verdriet, angst, liefde, verlies, onderdrukking, hoop, geluk en eenzaamheid… dit zijn slechts enkele essentiële elementen die ons als mens onafscheidelijk maakt of net onverschillig laat. Hoe betekenisvol of absurd is de realiteit die wij ons eigen maken?

REGIE & SCENARIO
Dave Wiggers
Jacques De Bock

CONCEPT & CHOREOGRAFIE
Laetitia Van Haverbeke

  1. Jacques De Bock
  2. Hanneke Van De Kerkhof
  3. Laetitia Van Haverbeke
  4. Dave Wiggers
  5. Chris Franquet
  6. Achiel Doolaeghe

Concept & Choreografie: Laetitia Van Haverbeke
Regie: Jacques De Bock & Dave Wiggers
Scenario: Dave Wiggers
Teksten: Dave Wiggers, Jacques De Bock, Hanneke Van De Kerkhof, Chris Franquet
Licht & Geluid: Hans Fokker
Videoprojectie & Muziekselectie: Dave Wiggers
Harp: Daphne Vandemeulebroucke
Camera: Dave Bruel
Grafisch Ontwerp: Oleg Karassier
Fotografie: Koen Dhollander