Judith Van Oeckel

Docent Danstheater

Judith Van Oeckel onderzoekt binnen haar praktijk de beperkingen van haar lichaam evenals manieren om haar bewegingen te capteren.

Met All She Wants to Do Is Dance startte ze een onderzoek naar het onderhouden en bezitten van niet-tastbare artistieke praktijken als dans en performance. In de vorm van installatie en performances bracht ze haar recentste werk All She Wants to Do Is Dance o.a. in Museum Dr. Guislain in Gent en Museum M in Leuven. 

Judith Van Oeckel is danser van opleiding (P.A.R.T.S.) en studeerde af met grootste onderscheiding in Beeldende Kunsten (KASK).

In de afgelopen jaren was Judith actief als docente dans bij Dancingkids (Rosas) voor de lessen initiatie en klassieke dans voor kinderen van 4-8 jaar. Ze gaf vijf jaar lang basislessen klassieke dans bij Danscentrum Aike Raes aan jongeren en jongvolwassenen. Momenteel is ze op meerdere academies in het deeltijds kunstonderwijs actief als docente hedendaagse dans voor alle leeftijden. Vanaf 2024 zal ze samenwerken met Passerelle rond een bestaand project van fABULEUS. Hiervoor trekt ze naar verschillende middelbare scholen om samen te creëren en bewegen.