Jacques De Bock

Regisseur, acteur, docent

‘Jacques groeide op in een familie waar muziek, theater en literatuur erg aanwezig was’.

Jacques De Bock, geboren te Antwerpen 1956. Jacques was vier jaar oud toen hij zijn eerste podiumervaring meemaakte en had sindsdien de virus te pakken.

Naast studies piano, klassieke zang, mime, klassieke en hedendaagse dans was het Netty Vangheel die hem overtuigde om theater te doen. Na een theateropleiding bij Open Living Theater ging hij steeds op zoek naar projecten die hem interesseerden. Hij combineerde dan ook zijn acteursactiviteiten met een fulltime job in het onderwijs.

Jacques houdt vooral van tekst en/of bewegingstheater. Heeft Garcia-Lorca, Ibsen, Tchekhov, Pirandello, Miller, Albee, Duras, Pinter en vele anderen op zijn palmares staan. Vanuit het onderwijs werd hem de kans aangeboden om grootschalig schooltoneel te maken. Daar deed hij zijn eerste stappen in regie.

‘De ontmoeting met Anima Vinctum was het antwoord op een drang naar iets nieuws met jonge mensen’.

Buiten theater en onderwijs houdt hij zich ook bezig met stemzetting en uitspraaklessen voor jonge acteurs. Na een lange periode als acteur en medestichter van Theater Vonk  is hij nu actief als regisseur en acteur bij  Anima Vinctum vzw – Zielkundig & Expressief Theater, 2015 tot op heden. Daaris hij ook docent in de driejarige theateropleiding.