Bjorn Wegge

Financiële Coördinatie & Communicatie

‘Bjorn heeft reeds lang een enorme passie voor alles wat met kunst en cultuur te maken heeft’.

“Bjorn Wegge, geboren te Antwerpen in 1988. Bjorn heeft reeds lang een enorme passie voor alles wat met kunst en cultuur te maken heeft, maar vooral ook met het beleid en organisatorische kader dat erbij hoort. Zo heeft hij onder meer acht jaar in de Raad van Bestuur gezeten van Jongerencentrum Bouckenborgh, waarvan vier jaar als voorzitter. Hier heeft hij in deze periode mee het beleid uitgetekend en ervaring kunnen opdoen met het organiseren van culturele activiteiten.

In de loop der jaren heeft Bjorn ook enkele kunstopleidingen gevolgd om voeling te krijgen met wat het betekent voor een kunstenaar om te creëren. Zo heeft hij jarenlang piano gestudeerd bij Axelle Kennes aan het MAGO in Antwerpen en eveneens een opleiding theaterregie bij Paul Ooghe en Wim de Winne aan de Academie voor Podiumkunsten in Gent. Verder studeert hij nog aan de faculteit Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit in een poging zijn verdere onstilbare honger naar kennis te stillen.

Een andere passie van Bjorn is de maritieme wereld. Zo heeft hij een tijdje gevaren en werkt hij nu als leidinggevende bij de dienst Harbour Safety & Security van Port of Antwerp.”

Momenteel is hij – naast zijn functie als financiële coördinator en communicator bij theatervereniging Anima Vinctum vzw – Zielkundig & Expressief Theater – ook betrokken bij de kunstorganisatie PartOff vzw.