Anna Tenta

Docent Expressie & Improvisatie

Anna Tenta is een vrolijke, hartelijke en energieke lerares die het potentieel in haar leerlingen wil versterken.

Ze begeleidt haar leerlingen bij het ontrafelen van de acteur en de performer die al in hen aanwezig is.
Haar diverse professionele achtergrond maakt een brede en speelse aanpak mogelijk.

Anna is een Zwitsers/Oostenrijkse actrice en voormalig danseres die opgroeide in Frankrijk en Zwitserland. Ze studeerde in Salzburg bij Mozarteum & SEAD, en werkte daarna 11 jaar internationaal als danser en choreograaf. In 2009 ontving ze in Zürich een onderscheiding voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van dans en performance.

Na de geboorte van haar zoon Johnny (14) stapte ze over naar acteren en ging ze naar de VS om verder te studeren en zich te verdiepen in haar kennis.
Sindsdien werkt ze regelmatig voor film en televisie over heel Europa en maakt ze deel uit van de cast van de Golden Globe genomineerde Belgische film “le tout nouveau testament”.

Anna heeft sindsdien verschillende rollen vertolkt in televisieseries: De Oekraïense “Valentina” in de Vlaamse TV-serie “De Zonen van Van As” en vertolkte ze de hoofdrol in het tweede seizoen van de BBC-dramaserie “Our Girl”.

Verder werkte Anna in het Duitstalige gebied in films als “Tatort” en andere tv-films en een selectie speelfilms zoals “Der Unschuldige” van Simon Jaquemet, “Jagdzeit” van Sabine Boss en “Der Wächter” van Albin Wildner.

Ook speelde ze in de Italiaanse film “Freaks Out”, en onlangs werkt ze samen met de “Riahi-broers” in Oostenrijk aan “Dunkle Wasser”.
Dit jaar filmde ze “Lo queda de ti” van Gala Gracia in Spanje en “They walk without a sound…” door Tobias Madison in Zwitserland.

Naast dit alles houdt Anna enorm veel van lesgeven en geeft ze sinds 2017 acteerlessen bij SEAD, en is ze daarnaast ook actief als gastdocent bij verschillende universitaire instellingen.

Je vindt meer info over Anna op haar website: https://www.annatenta.com