Mond Vol Perceptie

IS HET ER OF IS HET ER NIET? VOOR JOU IS HET ANDERS DAN VOOR MIJ

De dualiteit tussen jij en ik doet beweren dat we elkaar graag zien.
Maar strookt mijn perceptiebeeld van liefde met jouw realiteit?
Wij maken onze ruimte en geven het een betekenis. We zoeken naar iets, maar niet weten wat.

Onze ervaring en zelfs onze waarneming rusten altijd op een bodem van subjectiviteit.


Wegens groot succes brengt theatergezelschap Anima Vinctum vzw haar ‘made from scratch’-productie Mond Vol Perceptie opnieuw op de planken, deze keer op de authentieke locatie van het Noordteater op vrijdag 11 & zaterdag 12 oktober 2019. Het herkenbare thema van de ‘Perceptie’ wordt verbeeld en geanalyseerd. “Perceptie”, niet zomaar een waarneming, maar een mond vol interpretaties.

De absurditeit van de mens wordt gemeten. Een pijnlijke, onzinnige stilte confronteert ons met onszelf. De onmogelijkheid tot ontsnappen. No EXIT.

Het project vertrekt van een zelfgeschreven stuk door Dave Wiggers, geïnspireerd op de analytische wetenschap rond perceptie, zoals die binnen de neuropsychologie en de filosofie werd ontwikkeld. Tekst, beeldtaal, metaforen en bewegingskunsten zijn een vaste waarde in dit stuk.

Met dit stuk over ’Perceptie’ willen we een individuele ervaring omschrijven en hiermee de persoonlijke tijdsbeleving van de toeschouwer op een dwaalspoor brengen. Het publiek bespelen, uitdagen en confronteren met zijn eigen verwachtingsbeeld, een ware mind-fuck die de onderliggende boodschap tekent. Zo exploreren we de grenzen van onze eigen zintuigen en prikkelen we tegelijk die van de toeschouwer.

Belangrijk is ons uitgangspunt, dat we geen studie, lezing of presentatie geven over het thema ‘Perceptie’ maar dat we een unieke ervaringsbeleving overbrengen naar de toeschouwer die alleen op een intrinsieke manier beleefd kan worden.
De rode draad is niet: altijd blindelings te berusten in voorgekauwde verwachtingspatronen maar wel: af en toe een sprong te wagen in het diepe onbekende.

Jouw waarheid is niet mijn waarheid.


De voorstellingen van Mond Vol Perceptie hebben plaats op 11 & 12 oktober 2019
in Noordteater | Sint-Nicolaasplaats 6, 2000 Antwerpen.

TICKETPRIJZEN

Wij aanvaarden theatercheques van Opendoek vzw

 • Basisprijs
  € 16,00
  Prijs per ticket
 • Basisprijs vanaf 8 personen
  € 10,00
  Groepskorting
 • Basisprijs Studenten
  € 8,00
  Enkel af te rekenen aan de kassa

VOORSTELLINGEN

Klik hieronder op een datum voor een
overzicht van het zaalplan.

RESERVATIE FORUM

Yahoo e-mailadressen werken niet. Gebruik je Yahoo? Mail je reservatiegegevens naar info@animavinctum.com*

Voor het selecteren van meerdere stoelnummers: CTRL of COMMAND + selecteren met muis of klik met de cursor je stoelnummer aan en trek je selectie door naar beneden*

Ben je in het bezit van theatercheques van Opendoek vzw?
Selecteer je aantal theatercheques. Max. 1 cheque per persoon.

0 + 3 = ?